Bingo regels en uitleg

Hieronder lees je de bingo regels en hoe je bingo speelt.

bingo-header

Hoe speel je bingo?

Bingo is een heel eenvoudig spelletje. Ook als je bingo online speelt gelden dezelfde regels, het is een spelletje voor jong en oud! Op deze pagina zullen we de basisregels uitleggen en vertellen hoe het op de meeste online bingo websites werkt.

De bingokaart

Voor elk bingospel heb je een bingokaart nodig. Dit is vaak een kaart met 5 kolommen, namelijk B, I, N, G, O. Op deze bingokaart staan allemaal getallen. Tijdens een speelronde worden er ballen met getallen getrokken. Het doel is om zo snel mogelijk, sneller dan je medespelers een vooraf gesproken reeks te halen. Je wint prijzen op het moment dat je bijvoorbeeld 1 rij vol hebt. Dit wordt vooraf bepaald, vaak wordt er gespeeld voor 1 lijn, 2 lijnen of een hele bingokaart vol. Bij de bingo sites worden de ballen met de getallen automatisch getrokken en ingevuld op je bingokaart. Per speelronde kun je dus ook met meerdere kaarten spelen zodat je meer kans hebt om te winnen!

De bingokamers

Bij alle online bingosites moet je voordat je gaat spelen kiezen uit een bingokamer. De bingokamers onderscheiden zich vaak op basis van de tarieven van de bingokaarten. Zo heb je kamers waar de kaarten 0,05 kosten en kamers waar de kaarten 1,00 kosten. In de kamers kun je gezellig chatten met je medespelers. Op deze manier leer je ook nog nieuwe mensen kennen en kun je tips uitwisselen met elkaar hoe je het beste kunt spelen!

Gratis bingo spelen of voor echt geld

Bij veel online bingo sites krijg je bij inschrijving gratis een geldbonus. Met deze bonus kun je dus al direct gratis spelen. Waar je geen geldbonus krijgt kun je ook vaak gratis voor de fun spelen. Met de gratis bingo spelletjes maak je helaas geen kans op echte prijzen. Met de geldbonus kun je wel echt geld winnen, is de bonus op dan kun je je saldo opwaarderen. Je hebt dus de optie om gratis gewoon voor de fun te spelen of geld te storten en voor echte geldprijzen te spelen!

Naast de normale prijzen voor de bingokaarten zijn er bij veel online bingo sites ook nog jackpots te winnen. Deze kun je winnen als je met zo min mogelijk ballen een volle bingokaart hebt.

De verschillende bingo sites hanteren verschillende tarieven voor de bingokaarten, bij BingoCams bijvoorbeeld heb je kaarten varierend van 0,05 tot 1,00. Hoe duurder de kaarten hoe hoger de geldprijzen worden die je kunt winnen.

Spelregels bingo

Bij online bingo sites worden de ballen met de getallen automatisch getrokken en ingevuld op je bingokaart. Je hoeft dus niet de getallen zelf bij te houden.

Hoeveel rondes er zijn met bingo dat hangt er vanaf welke variant je van bingo speelt. Dit kan dus verschillen.

Als spelers als eerste de rij of kaart vol hebben voordat tegenstanders aan die opdracht voldaan hebben dan maken ze kans op prijzengeld. En die prijzen kunnen flink oplopen. Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat hoe meer de bingokaart kost, hoe hoger het geldbedrag is dat je kunt winnen. 

Je kan er voor kiezen om het geld wat je hebt gewonnen, uit te laten betalen op je bankrekening. Ook zijn er opties om het te laten storten op je creditcard. De uitbetaling geschied vaak binnen 24 uur en de opties qua uitbetalen kan wisselen per aanbieder.

Bingo spelen, gratis of betaald

Speel bingo helemaal gratis of ga voor het echte werk en speel het met geld. Op BingoOverzicht krijg je een compleet overzicht van de verschillende aanbieders van de leukste online bingospellen die er op dit moment beschikbaar zijn!

speel-bingo